Nederlands speelgoed merk BiOBUDDi verkoopt 10 miljoen blokken gemaakt van planten.

Afgelopen week besloot de Europese Commissie een volgende stap te zetten in hun plastic strategie. Er komt wetgeving voor het verminderen van plastic gebruik en duurzame plastic alternatieven worden gestimuleerd. Een nieuw Nederlands speelgoedbedrijf speelt hierop in met speelgoedblokken gemaakt van reststoffen van de suikerriet plant. Het merk heet BiOBUDDi en produceert speelgoedblokken voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 5 jaar.

 

Speelgoed blokken gemaakt van biologisch materiaal

De inspanningen van BiOBUDDi zijn uitgevoerd in samenwerking met diverse partners op het gebied van biologische materialen. Zo is de Wageningen University & Research betrokken bij het productieproces. Begin 2018 is een samenwerking opgestart om de blokken van een nog hogere kwaliteit te maken en dat gebeurde puur en alleen met biologische materialen. De universiteit is één van de koplopers in het onderzoek naar biologische materialen en alternatieven voor plastic.

 

CEO van BiOBUDDi, Steven van Bommel legt uit: ‘BiOBUDDi’ geeft ouders een gemoedsrust dat het speelgoed van hun kinderen niet schadelijk is voor het milieu. In de speelgoedmarkt is BiOBUDDi een van de weinige bedrijven die zich actief heeft gewijd aan alternatieven materialen. Bestaande materialen worden gemaakt van olie, zijn goedkoop en zorgen voor een grote C02 uitstoot. De grote speelgoedmerken hebben echt een achterstand en maken zeer kleine stapjes vooruit. Wij als BiOBUDDi zijn toegewijd aan het verkopen van speelgoed op een verantwoorde manier. De productie van de blokken bespaart tot 8 keer de CO2-uitstoot in de atmosfeer. De blokken van BiOBUDDi kunnen meelopen in de bestaande recycle systemen”.

 
De inspanningen van BiOBUDDi beginnen vruchten af te werpen. BiOBUDDi werd opgericht in mei 2017 en heeft precies een jaar later een mijlpaal bereikt met de verkoop van 10 miljoen verkochte blokken wereldwijd. Het Nederlandse merk heeft hoge verwachtingen voor de nabije toekomst. Het wil met haar materiaal voorloper worden op het gebied van speelgoed voor de allerkleinste, zo ook speelgoed voor 2 jarige. Doelstelling is om in 2019 het aantal van 100 miljoen verkochte blokken te passeren.

 
Belangrijke feiten in dit persbericht:

  • BiOBUDDi verkocht meer dan 10 miljoen blokken gemaakt van biologische materialen.
  • Afgelopen week besloot de Europese Commissie een volgende stap te zetten in hun plastic strategie.
  • Het Nederlandse merk is volop bezig met uitbreiding van verkooppunten.

 
Download afbeeldingen

Related post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *